Stična mladih 2021

POTEK DNEVA

Urnik velja za vse, ki boste Stično mladih 2020 spremljali preko spleta. Tisti, ki se boste Stične udeležili na določenih lokacijah, spremljajte tamkajšnji urnik.

15.00

17.45

zaključek posnetega koncerta

stična mladih

UVOD

Na Stični mladih smo se vsako leto zgodaj dopoldne zbrali, skupaj začeli dogodek z molitvijo in se malo razmigali. Tudi letos vas vabimo, da se ob 10.00 zberemo skupaj, zmolimo, da Bog blagoslovi vse, ki se letos zbiramo na lokalnih Stičnah mladih in se razmigamo.

DELAVNICE

Zaradi izvedbe Stične mladih na več lokacijah, bomo delavnice posneli in objavili na YouTube kanalu Stične mladih. Ogledal/a si jih boš lahko od 19. septembra naprej.

Vprašanja boste lahko postavljali v obliki komentarjev pod videom, izvajalci pa bodo potem nanje odgovarjali.

Delavnice si lahko pogledaš tudi v okviru mladinske ali študentske skupine, s katero nato izvedete še kakšen pogovor na to temo. 

ULICA

S spremembo izvedbe letošnje Stične mladih se je v veliki meri spremenila tudi vloga ulične ekipe. Naj vam najprej razkrijemo, da ulične aktivnosti bodo!

 

Naši uličarji tokrat pripravljajo nabor idej za aktivnosti, s katerimi boste lahko zabavno zapolnili svojim željam prilagojen program letošnje Stične, se kot skupina še bolj povezali in morda navezali stik s kakšno drugo mladinsko skupino.

 

Trudimo se pripraviti aktivnosti, skozi katere boste lahko ustvarili prijetno, sproščeno, mladostno in povezovalno Stična vzdušje. Letos vas tako spodbujamo k proaktivnemu sodelovanju pri soustvarjanju uličnega programa Stične mladih.

Koncert

Letošnji koncert bo geslo “Vstani” predstavil skozi glasbo in zgodbo. Zaradi ukrepov proti širjenju virusa bodo bendi, pričevalci in igrani del posneti vnaprej.

 

Koncert si boš lahko ogledal/a na dan dogodka na našem YouTube kanalu.

stična mladih

SV. MAŠA + ADORACIJA

Sveta maša bo letos potekala na vsaki lokaciji posebej. V kolikor se ne boš mogel/mogla udeležiti svete maše v živo, boš lahko spremljal/a prenos iz opatije Stična, kjer bo maševal stiški opat p. Maksimilijan File.

 

Prav tako se bo virtualno možno pridružiti adoraciji različnih redovnih skupnosti, pri kateri se bo molilo za mlade.

 

Organizacija spovedovanja bo odvisna od lokalnih organizatorjev, pripravljeno pa bo besedilo za dobro pripravo na ta zakrament.

ŠPORT

Letos smo v ekipi športa za vas oblikovali jutranjo telovadbo, s katero bomo zbudili ter pripravili naše telo in duha za celodnevni program Stične mladih 2020.

 

Tekom dneva se boste lahko s prijatelji udeležili Stična plesnega turnirja prek mobilne aplikacije Just Dance Now ter tako uživali in se vrteli v plesnih ritmih svetovno znanih uspešnic.

 

Zaradi razpršene izvedbe letos žal ne moremo organizirati športnih turnirjev, se jih pa zato toliko bolj veselimo v naslednjem letu.

stična mladih

TRŽNICA UPANJA

Ne veš kako naprej? Predstavljamo ti različne katoliške organizacije, kamor se lahko vključiš. Poglej kaj je zate! 

stična mladih